Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Intervjustudie om kränkning och trakasseri

Nyhet: 2016-08-24

I dagarna har en inbjudan skickats till sjömän inom svenska handelsflottan att delta i en intervjustudie om kränkningar och trakasserier. Studien är en fortsättning av den tidigare genomförda webbaserade enkäten till sjömän (läs mer om denna under rubriken "Forskning"). I enkäten efterfrågades brett om sjömäns arbetsmiljö inom svensk handelssjöfart. Cirka en femtedel av männen (22 %) och nära hälften av kvinnorna (45 %) uppgav att de någon gång det senaste året upplevt kränkning eller trakasseri.

Nu genomför Psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet, i samarbete med Arbets- och miljömedicin och Sjöfart och marin teknik (Chalmers) en mindre intervjubaserad studie med syftet att få en djupare förståelse för de situationer och omständigheter, då kränkning/trakasserier kan uppstå vid arbetet som sjöman.

Studien förväntas vara avslutad vid årsskiftet med resultatredovisning under våren 2017. Kontaktperson för projektet är Karl Forsell.

AV:

Sidansvarig: Karl Forsell|Sidan uppdaterades: 2014-11-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?