Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Intervjustudie om kränkning och trakasseri

Nyhet: 2016-08-24

I dagarna har en inbjudan skickats till sjömän inom svenska handelsflottan att delta i en intervjustudie om kränkningar och trakasserier. Studien är en fortsättning av den tidigare genomförda webbaserade enkäten till sjömän (läs mer om denna under rubriken "Forskning"). I enkäten efterfrågades brett om sjömäns arbetsmiljö inom svensk handelssjöfart. Cirka en femtedel av männen (22 %) och nära hälften av kvinnorna (45 %) uppgav att de någon gång det senaste året upplevt kränkning eller trakasseri.

Nu genomför Psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet, i samarbete med Arbets- och miljömedicin och Sjöfart och marin teknik (Chalmers) en mindre intervjubaserad studie med syftet att få en djupare förståelse för de situationer och omständigheter, då kränkning/trakasserier kan uppstå vid arbetet som sjöman.

Studien förväntas vara avslutad vid årsskiftet med resultatredovisning under våren 2017. Kontaktperson för projektet är Karl Forsell.

AV:

Sidansvarig: Karl Forsell|Sidan uppdaterades: 2014-11-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://maritimehealth.gu.se/aktuellt/n//intervjustudie-om-krankning-och-trakasseri.cid1397870
Utskriftsdatum: 2018-01-24